Welkom

De Ruimtemonitor Vlaanderen is een centrale toegangspoort tot indicatoren ter ondersteuning van het ruimtelijk beleid in Vlaanderen. De Ruimtemonitor voorziet een directe en gebruiksvriendelijke toegang tot relevante   indicatoren voor diverse beleidsonderwerpen en thema’s.

De doelstelling van de Ruimtemonitor is het beschikbaar maken van wetenschappelijke en beleidsrelevante indicatoren, enerzijds ter ondersteuning van de beleidsvoorbereiding en –opvolging van het ruimtelijk beleid in Vlaanderen, anderzijds in functie van de maatschappelijke discussie en keuzes met betrekking tot maatschappelijke uitdagingen die op ons afkomen. Het portaal presenteert geografische indicatoren en beoordelingen van beleidsdoelstellingen aan de hand van resp. indicatorpagina’s en beleidsassessments. Alle componenten (metadatacataloog, view en download diensten) worden rechtstreeks en geïntegreerd aangeboden via een Geografisch Content Management Systeem.

OPGELET: Om de monitor én het geoloket optimaal te kunnen gebruiken, raden we momenteel de actuele versie van Mozilla Firefox of Google Chrome aan.

Indien de pagina niet correct wordt weergegeven in Internet Explorer, doe het volgende:

  • Open IE
  • Ga naar Tools
  • Click op Compatibility View Settings
  •  Vink 'Display intranet sets in Compatibility View' uit